Student i koronatider

Jeg husker godt en morgen i mars 2020 da jeg og en klassevenninne sto som sild i tønne på en fullstappet 37-buss på vei til forelesning. Min venninne mente å sitte på inside info om at skolen snart ville gå i total lockdown og at dette trolig ville bli vår siste forelesning på en god stund. Jeg lo og avfeide det hele som falske rykter. Vel hadde avisene meldt om første koronatilfelle i Norge et par dager i forveien, men det hele virket fremdeles så fjernt fra oss. 

Så feil kan man ta. 

Nå sitter jeg hjemme nesten ti måneder senere og kan telle på en hånd hvor mange ganger klassen har vært samlet etter den morgenen i mars. Studiehverdagen ble med ett satt på hodet, og førte med seg en hel del forvirring og krav om omstilling i starten, men litt etter litt ble tidligere så ukjente begreper som zooming og kohort en del av dagligtalen og hjemmeskole ble den nye normalen. 

Det er lett å fokusere på de negative sidene av å være student i koronatider, for de er det desidert flest av. Størst er savnet etter det sosiale samværet blant medelever og klassekamerater, både på og utenfor skolen, og vi har nok alle erfart i disse tider hvor stor påvirkning det sosiale aspektet faktisk har for læring og motivasjon. Likevel skal det sies at det har funnes et par mindre negative sider av den nye studiehverdagen også. Personlig har jeg i hvertfall et par ganger i løpet av vinteren satt pris på å slippe å løpe til bussen i piskregn eller kuldegrader tidlige morgener. Hjemmeskole har også gitt mulighet til en mer fleksibel jobbhverdag da en ikke lenger har vært knyttet til faste tidspunkt men har hatt mulighet til å se forelesninger i opptak når det skulle passe en selv. Jeg tror heller ikke mange elever har lidt nevneverdig under hjemmeeksamener kontra i en fullspekket gymsal, omgitt av strenge eksamensvakter.

Dette til tross er jeg sikker på at jeg snakker for de aller fleste studenter når jeg sier at den gamle, normale studiehverdagen ikke kan komme fort nok tilbake. Enn så lenge fortsetter vi så godt vi kan med zooming, kohorter og munnbind og håper at vi snart igjen skal stå tett i tett på 37-bussen en tidlig morgen på vei til campus. 

– Sander

One Reply to “Student i koronatider”

  1. Hei Sander!

    Jeg liker hvordan du har svart på denne oppgaven. Spesielt innledningen fanget meg som en leser med en gang og jeg liker hvordan du forteller om dine opplevelser!

    Jeg skulle gjerne ønsket at teksten var enda lenger. Her har du fin setningsstruktur og avsnittene er fordelt slik at det er lett å lese, så jeg skulle gjerne ha fått lest mer om dine opplevelser 😀

    Godt jobba, gleder meg til å lese mer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *